Składniki:
* 100g mąki kukurydzianej
* 100g mąki jaglanej
* 50g mąki ryżowej
* 1 łyżka mąki ziemniaczanej
* 500g jogurtu naturalnego (bez mleka w proszku)
* 3 jajka, oddzielnie białka i żółtka
* 1 łyżka ksylitolu
* szczypta soli
Mąki, ksylitol, żółtka i jogurt połączyć dokładnie w misce. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste to można dolać do niego mleka w ilości takiej, żeby otrzymać dość rzadkie, ale nie wodniste ciasto.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie, za pomocą drewnianej łyżki wmieszać do ciasta naleśnikowego.
Smażyć na średnim ogniu po ok. 30 sekund z każdej strony.
super:) zapraszam na konkurs http://jedzismakuj.blogspot.com/2016/01/konkurs-kulinarna-frajda-przepisy.html
OdpowiedzUsuń