wtorek, 22 marca 2016

Faszerowane jajka

Miała być Wielkanocna babka, ale się nie udała ;) - zakalec, cóż muszę wymyślić inny przepis na bezglutenową babkę :). Zamiast niej podaję Wam przepis na bardzo smaczne jajka faszerowane brokułem, czerwoną papryką i serem feta :), w sam raz na Wielkanoc! Zapraszam po przepis :).


Składniki:
* 5 jaj, ugotowanych na półtwardo (u mnie 8minut)
* 30g malutkich różyczek brokuła
* 25g sera feta
* 1/8 czerwonej papryki spiczastej
* 1/2 łyżeczki majonezu
* szczypta cukru
* sól i pieprz do smaku
* rzeżucha, do przybrania

Różyczki brokuła gotujemy przez 4 minuty w wodzie z dodatkiem szczypty cukru, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Zostawiamy na sitku. Czerwoną paprykę kroimy w bardzo drobną kostkę, wkładamy do miseczki. Ser feta również kroimy w drobną kostkę i dodajemy do papryki wraz z odcedzonym brokułem.
Jajka przekrawamy na połówki i wyjmujemy żółtka. 3 żółtka dodajemy do naszej miseczki z farszem, resztę można zjeść :). Farsz doprawiamy majonezem, solą i pieprzem. Nakładamy farsz do jajek. Wierzch każdego jajka dekorujemy rzeżuchą.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz